Werk

Wat ik doe

Als vertrouwenspersoon kun je bij mij terecht als je te maken hebt met pesten, agressie en geweld, discriminatie en seksuele intimidatie op het werk. Mijn visie is dat een organisatie floreert met gezonde medewerkers. Een gezonde medewerker is een medewerker die zich veilig en prettig voelt op zijn werk. Ik zet mij daarvoor in en ondersteun de melder hierbij.

Ongewenste omgangsvormen

Je bent slachtoffer van een collega die je pest, intimideert, seksueel lastig valt, geweld aan doet of discrimineert. Het houdt niet op en je hebt er veel last van. Of je ziet dat het gebeurt maar je weet niet wat te doen. Als je te maken hebt met dit soort gedrag, neem dan contact op met de vertrouwenspersonen. Het begrip ‘Ongewenst gedrag’ wordt ruim geïnterpreteerd. Naast seksuele intimidatie en discriminatie worden alle vormen van verbale, fysieke en psychische agressie tot ongewenst gedrag gerekend. Ook sociale uitsluiting, negeren, pesten en stalken vallen hieronder.

Integriteit

Je vermoedt of weet dat een collega zich onbetrouwbaar of oneerlijk gedraagt. Je ziet een collega iets stelen of misbruik maken van bedrijfsmiddelen. Of je weet dat een collega fraude pleegt. Dat zijn schendingen van de integriteit van de organisatie. Als je niet weet wat je hiermee aan moet, kun je terecht bij je leidinggevende, de naast-hogere leidinggevende of bij de vertrouwenspersoon.

Opleiding